SUSANNE SUNDFØR

Hun er en norsk nasjonalskatt og har i år mottatt internasjonal kritikerros og oppmerksomhet for sine liveopptredener og sitt nyeste album ”Ten Love Songs”. Susanne Sundfør har i et tiår vært en norsk musikkpioner, og med Polarjazz i februar og første klubbkonsert i mars 2016 går startskuddet for en etterlengtet Norgesturné.

2015 har vært full av milepæler. Først kom hennes femte studioalbum ”Ten Love Songs”, et album som ble tatt i mot av en internasjonal musikkpresse med stormende applaus. Britiske The Guardian mente at Susanne Sundførs musikk bryter alle reglene og er rett og slett forbløffende, og ga henne 5 av 5 mulige da de anmeldte albumet. NRK P3 kastet seg også med i jubelbrølet, omtalte Sundfør som en av Norges aller største musikere og i en klasse for seg – og trillet terningen sin til en sekser.

Etter et mildt sagt vellykket albumslipp bestemte Sundfør seg for å bringe suksessen til livescenen. I hele sommer har hun vært å finne på de største festivalscenene i Norge, og hun fikk i tillegg æren av å avslutte årets Øyafestival i hovedstaden. Igjen var anmelderne i ekstase; Aftenposten mente at Sundfør målbandt over 10.000 tilskuere og sto for en maktdemonstrasjon så intens at musikkhistorie ble skrevet der og da – og atter en gang fikk hun trillet en sekser som lønn for strevet. For å toppe det hele ble det også nylig klart at Susanne Sundfør er nominert til to av årets P3 Gull priser, hennes ”Delirious” er nominert i kategorien ”Årets Låt”, i tillegg er hun nominert til, som seg hør og bør, ”Årets Liveartist”.

Susanne Sundfør har for vane å bre om seg med musikalsk magi. Hennes Norgesturné i 2016 er straks utsolgt.

tahitifest1