BIGBANG

Øystein Greni og hans Bigbang er utvilsomt en av de største livefavorittene her til lands, en posisjon de har holdt i mange år. Hvem kan vel ikke refrenget på “Girl In Oslo”?

Helt fra deres første egenutgitte album “Waxed” i 1995, via gjennombruddet med Electric Psalmbook noen år senere, fram til den siste utgivelsen The Oslo Bowl i 2013. Med totalt 11 album og hundrevis av konserter under beltet, Bigbang har holdt seg på toppen lenger enn de fleste og har etterhvert en låtkatalog som rommer svært mange favoritter.

Tittellåten på deres siste album The Oslo Bowl fikk høy rotasjon på radio, og bød bl.a. på en gjesteopptreden av den amerikanske artisten Lissie. Låta Like Americans Do var en annen favoritt fra albumet og introduserte et samarbeid med Valkyrien Allstars og Sinikka Langeland. Størst eksponering fikk nok allikevel Little Heartbomb, som lydsporet til en stor TV-kampanje i regi av Cubus.

De siste par årene har bandmedlemmene valgt å prioritere andre prosjekter, Øystein Greni har bl.a. vært på turné med duoen Rodrigo Y Gabriela, og i tillegg lånt sin vokal til deres versjon av låta “Nature´s Way”. Med unntak av Bigbangs tradisjonsrike og utsolgte førjulskonserter har det vært lav aktivitet i kjølvannet av The Oslo Bowl-turnéen. Det er derfor all grunn til å tro at vi møter et ekstra tent Bigbang når de nå har valgt å gjøre et lite knippe festivaljobber sommeren 2016.

Se dem på Tahitifestivalen 24 juni!

noxagt